Levensduur van een matras

Harde cijfers over de levensduur van het matras kunnen de meeste aanbieders van matrassen u niet geven. Het antwoord is daarom meestal vaag. Bij normaal gebruik gaan de matrassen wel 10 jaar mee is een veel gehoorde uitspraak. Maar wat is normaal gebruik? En op basis van welke ervaringscijfers wordt deze uitspraak gedaan?

Hoe zitten de garantiebepalingen in elkaar?

Hoe lang is de garantieperiode? Is de garantie dan ook volledig op alle onderdelen van de matrassen? Is de garantie afbouwend of 100% gedurende de genoemde garantieperiode? Ook op het punt van garantie is het niet altijd even duidelijk wat de fabrikant u biedt.

Lees altijd eerst de garantiebepalingen voordat u tot koop besluit. Als u enkel vaart op een mondelinge toelichting van de verkoper, kunt achteraf onaangenaam worden verrast.

Het matras moet een lange gebruiksduur garanderen

Een matras moet wel een jaar of 10 mee kunnen. Dat is juist, maar hangt mede af van het onderhoud en de toegepaste materialen. Ook voor matrassen geldt elke waar naar zijn geld. Heel goedkope matrassen zullen in het algemeen minder lang meegaan. Maar het is zeker niet zo dat dure matrassen ook de langste levensduur kennen.

MediActive Matras, levensduur van ten minste 10 jaar

De kern van het MediActive matras is gemaakt van hoogwaardig traagschuim en PolyPure schuim. Duurtesten hebben aangetoond dat de kern van het matras op z’n minst 10 jaar gebruik ongestoord aan kan. Na 10 jaar is het wel verstandig om uw matras te vervangen. Zelfs de duurzaamste matrassen beginnen na zulk een periode materiaalmoeheid te vertonen. Het ondersteunende vermogen neemt vanaf dit moment met de dag af. Niet vreemd aangezien bij gemiddeld 8 uur slaap in 10 jaar tijd maar liefst 29.200 slaapuren op het matras zijn gemaakt.

matrassen 249,-

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen