Een matras kopen

Bij de aankoop van een matras, stelt u vaak vooraf een aantal richtlijnen. Zowel op het gebied van uw wensen en eisen, maar ook op het gebied van uw budget. U stelt een profiel op van het meest ideale matras en gaat op zoek naar een matras die voldoet. 

Het matras moet binnen uw budget passen

Voor een goed matras hoeft u niet overdreven veel geld uit te geven. Matrassen van € 1.000,00 of meer zijn veelal niet beter dan matrassen die de helft goedkoper zijn. Testresultaten van o.a. de Consumentbond laten zien dat de veelal dure bekende merken, niet beter scoren dan hun goedkopere soortgenoten. Ons advies is dan ook: Kies voor een aantrekkelijk geprijsd matras, die aansluit op uw persoonlijke behoefte, lichaamsbouw en slaappositie.

Matrasprijzen, adviezen en soorten

Zodra u de beslissing neemt om een nieuwe matras te kopen komen de adviezen, verschillende matrassen en bedbodems met honderden tegelijk op u af. De prijzen van de matrassen verschillen ook nog eens enorm van elkaar. Van tientallen euro’s bij het Ikea matras tot forse bedragen bij bijvoorbeeld Hästens. Wilt u zeker weten dat u niet teveel betaald, bekijk dan het door ons samengestelde overzicht waarin we matrassen vergelijken op prijs en vele andere eigenschappen.

Waaraan moet uw nieuwe matras voldoen?

Uw nieuwe matras zal moeten voldoen aan:

  • Optimale hygiëne
  • Prettige bewegingsruimte
  • Reductie van drukpunten op uw lichaam
  • Een correcte ondersteuning
  • Een levensduur van 10 jaar
  • Maximaal comfort
  • Een snelle afvoer van afgescheiden lichaamsvocht

Een veeleisend profiel, maar u dient hierop de aankomende 10 jaar onbezorgd elke nacht te kunnen slapen. Een profiel waar het MediActive matras in combinatie met de ClimaBest Protector aan kan voldoen. Zodra u een nieuw matras gaat kopen is het belangrijk dat u de bovenstaande opsomming meeneemt in uw uiteindelijke keuze. Vergeet hierbij ook niet uw persoonlijke situatie, welke een belangrijke rol speelt.

 

Matrasadvies in de winkel

Om u te helpen tot een juiste keuze te komen biedt MediActive de mogelijkheid tot een uitgebreid advies van gespecialiseerde adviseurs in één van de 21 showrooms in Nederland en België.

Matrassen soorten en prijzen in overvloed

Zodra u daadwerkelijk een nieuw matras wilt gaan kopen, zal er een overvloed aan verschillende soorten en merken matrassen op u afkomen. Wat het zeker niet gemakkelijker zal maken om tot een goede keuze te komen. Matrassen vergelijken is de vervolgstap, hier zult u grote verschillen gaan ervaren in zowel prijs als eigenschappen van het matras. Uiteindelijk blijft een goed advies passend bij uw situatie en de mogelijkheid het matras uitgebreid te testen cruciaal tot het komen van de juiste keuze.

14 dagen gratis proefslapen

Uw keuze zal uiteindelijk toch aan een nachtrust onderworpen moeten gaan worden voordat kan worden bepaald of het de juiste keuze is geweest. Bij het aankopen van een matras is het daarom van belang dat u kiest voor een matras waar u deze 14 dagen gratis thuis mag uitproberen door te gaan proefslapen. Dan heeft u alle tijd om te wennen aan het matras en om te bepalen of het de juiste keus is geweest.

matrassen 249,-

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen