Matras ondersteuning

Een matras moet lekker liggen. Als een matras niet lekker ligt, dan valt u ook niet snel in slaap en rust niet goed uit. Net als een fauteuil moet een matras comfort bieden. Lekker behaaglijk liggen en heerlijk ontspannen op uw eigen matras. Daar draait het om. Maar hoe weet u nu of een nieuwe matras het door u gewenste comfort biedt? En ondersteund het matras uw lichaam wel voldoende?

Thuis het matras testen

De enige manier om te weten of het matras het juiste comfort biedt, is door langdurig op het matras proef te slapen. Thuis in uw eigen slaapkamer. Helaas bieden slechts enkele matrasfabrikanten en dealers de mogelijkheid om thuis het matras vrijblijvend uit te proberen. Studies hebben uitgewezen dat uw lichaam ongeveer 10 tot 12 nachten nodig heeft om aan het nieuwe matras te wennen. Met 5 minuten proefliggen in een winkel komt u er dus niet

De juiste lichaamsondersteuning

Voordat u op zoek gaat naar een comfortabel matras, is het belangrijk om eerst vast te stellen of u overwegend een rug, zij- of buikslaper bent. Rugligging is de ideale houding. Het lichaamsgewicht wordt dan over een zo groot mogelijk oppervlakte verdeeld. Slaapt u op uw rug dan moet het slaapsysteem uw rug gelijkmatig ondersteunen. De wervelkolom zal dan de natuurlijke S-curve behouden. Uw onderrug wordt voorzien van voldoende opwaartse ondersteuning. 

ondersteuning

De meeste mensen slapen op hun zij. Het matras moet zich dan optimaal aanpassen bij de schouders en de heupen. Deze situatie stelt hoge eisen aan het aanpassingsvermogen of met andere woorden de conformiteit van het matras. 

Slaapt u op uw buik, dan raden wij u aan uw slaaphouding te veranderen. Dit is niet altijd even makkelijk. Bij buikslapers is vaak te zien dat de nek in een verkeerde draai komt te liggen. Ook is het gevaar groot dat tijdens de slaap een holle rug ontstaat. De kans op rug- en nekklachten is dan groot. 

De toegepaste materialen van een matras moeten speciaal ontwikkeld zijn om uw lichaamscontouren perfect te volgen en te ondersteunen. Bij voorkeur moeten deze materialen de unieke eigenschap bezitten een perfecte aansluiting op uw lichaam te geven zonder dat een tegendruk waarneembaar is. Op deze wijze wordt het matras geschikt voor vrijwel elk gewicht en type slaper.

Het matras moet drukpunten voorkomen

Het matras mag slechts een minimale tegendruk op uw lichaam uitoefenen. Dit voorkomt dat uitstekende lichaamsdelen te zwaar worden belast. Met name voor bedlegerige mensen is dit gegeven uiterst belangrijk. Het voorkomt doorligwonden (decubitus). Ook moet het matras voorkomen dat bloedvaten en zenuwbanen afgekneld worden.  

Mensen met lichamelijke klachten, zoals lage rugpijn en overige rug-, nek- en schouderproblemen ondervinden een belangrijke vermindering van de klachten op matrassen met een minimale tegendruk.

matrassen 249,-

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen