Een matras testen - thuis of in de winkel?

Het kopen van een matras is geen gemakkelijke opgave. Want hoe weet u nu zeker dat u bij uw aankoop kiest voor het juiste matras? Oriënteren is de eerste stap tot het komen van de juiste keuze. Hierbij is het belangrijk om uw eigen situatie goed voor ogen te hebben. Wat is mijn gewicht, ben ik een rug/zij- of buikslaper of zijn er specifieke slaapklachten aan de orde?

Consumentenbond matrassentest 

Eens in de twee jaar voert de Consumentenbond een matrassentest uit om zo te bepalen welk matras op een breed aantal eigenschappen als winnaar uit de bus komt. Een goede prijs/kwaliteitverhouding staat hierbij uiteraard voorop.

Een belangrijk element wat door de Consumentenbond wordt benadrukt is de mogelijkheid tot 14 dagen vrijblijvend uitproberen. Energy+ matrassen, onderdeel van Living Comfort en daarmee familielid van MediActive, werd enkele jaren geleden al aangemerkt als kooptip dankzij deze mogelijkheid.

14 dagen gratis thuis proefslapen

De beste wijze om uitvoerig een matras uit te kunnen testen is door deze thuis in uw eigen omgeving uit te proberen. Zo weet u zeker na enkele nachten slapen op het matras of deze bij u past. MediActive biedt de mogelijkheid om het matras thuis uit te testen zonder enige aankoopverplichting. Momenteel wordt deze mogelijkheid enkel door een aantal internetaanbieders aangeboden. Belangrijk is om hierbij wel goed de voorwaarden door te lezen die aan het proefslapen zijn verbonden. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Proefslapen in een hotel

Er zijn diverse aanbieders welke een overnachting in een hotel verzorgen om daarop een nacht een matras van het betreffende merk uit te proberen. Het overnachten is vaak gratis zodra er ook een matras bij de desbetreffende fabrikant wordt aangeschaft.

Proefliggen in de winkel

Zodra u uw nieuwe matras uit wilt gaan zoeken in de slaapspeciaalzaak is het verstandig om op een aantal zaken te letten.

  • 5 minuten proefliggen is niet voldoende. Pak uw tijd en blijf gerust een uur liggen
  • Een kussen is zeker zo belangrijk in de ondersteuning van uw nek en hoofd. Probeer het nieuwe matras rustig uit met diverse kussens. Door van kussen te wisselen zult u zien dat de matraservaring veranderd.
  • Ga niet teveel matrassen testen. Zodra u zo’n 3 matrassen heeft uitgeprobeerd is het moeilijk om te herkennen wat nu het verschil in de matrassen is.

matrassen 249,-

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen