Discusbulging

Discusbulging verwijst naar de uitpuiling (bulging) van de tussenwervelschijf (discus). Door de uitpuiling van één of meerdere tussenwervelschijven ontstaat een spanningsdruk waarbij de tussenwervelschijf tegen de zenuwwortel of het zenuwweefsel in het ruggenwervelkanaal kan drukken. Als gevolg hiervan kantelen de wervels, waardoor ze onstandvastig tegenover elkaar bewegen en de rug wankel wordt.

Waardoor ontstaat discusbulging?

Discusbulging ontstaat vaak uit een herhaaldelijke foutieve belasting van de rug. Wanneer de rug foutief wordt belast of wanneer er verkeerde bewegingen worden gemaakt, ontstaan kleine barstjes en scheurtjes ter hoogte van de bindweefselringen van de tussenwervelschijf, waardoor de kern de neiging heeft om zich te verplaatsen (uit te puilen). De druk die ontstaat bij discusbulging kan leiden tot irritatie, pijn en zelfs uitval van de zenuw.

Een goed matras bij discusbulging...

... ondersteund de anatomisch correcte houding tijdens de nachtrust, waardoor de spanningsdruk die bij discusbulging ontstaat, kan verminderen. 

MediActive matras bij discusbulging

Het MediActive matras is een medisch matras welke uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke, anatomisch correcte, positie laten rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. Het MediActive matras is gemaakt van traagschuim en bevat een toplaag met 7-zones. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en is voorzien van de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het MediActive matras bij discusbulging zeer geschikt.

matrassen 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen