Hypermobiliteit

Bij hypermobiliteit heeft men een afwijking in het bindweefsel. Deze afwijking zorgt er voor dat gewrichten en pezen te soepel zijn om voldoende ondersteuning te bieden. Gevolg hiervan is dat er veel kans is op bijvoorbeeld het uit de kom schieten van gewrichten. Dit hoeft niet in alle gewrichten voor te komen. Hypermobilteit komt met name voor in de gewrichten van de knieën, wervelkolom en de vingers. 

Behandeling van hypermobiliteit

Helaas is hypermobiliteit niet te genezen. Wél zijn er zaken die de kans op ontwrichting verkleinen. Zo is een optimale balans tussen spierspanning en spierontspanning. Wanneer de spieren te veel onder spanning staan zorgt dit voor overbelasting op de spieren. Wanneer de spieren te slap zijn kunnen deze geen stabiliteit bieden. In beide gevallen is er een mogelijkheid tot ontwrichting. Een fysiotherapeut kan u helpen met het trainen van deze spiergroepen. Daarnaast is het belangrijk om bewust te worden van uw eigen lichaam. Wanneer u kunt voelen wat uw lichaamsdelen doen kunt u hier op inspelen waardoor de risico op complicaties aanzienlijk verminderd.

Een goed matras bij hypermobiliteit...

...dient te zorgen voor een optimale ondersteuning van de gewrichten. Dit omdat de gewrichten dit zelf niet kunnen bieden. Hierdoor kan een drukverlagend matras bij hypermobiliteit voor een goede nachtrust zorgen.

MediActive matras bij hypermobiliteit

Het MediActive matras is een medisch matras welke uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke, anatomisch correcte, positie laten rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. Het MediActive matras is gemaakt van traagschuim en bevat een toplaag met 7-zones. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en is voorzien van de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het MediActive matras bij hypermobiliteit zeer geschikt.

Klantenvideo over hypermobiliteit en het MediActive matras

C. Verheijen uit Venlo-Blerick, 45 Jaar, heeft hypermobliteit, hierbij biedt het MediActive matras al enkele jaren uitkomst.

matrassen 249,-

 

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen