Obesitas 

Obesitas of overgewicht is een chronische ziekte waarbij een zodanig overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat wat een verhoogd risico vormt voor de gezondheid. Ongeveer de helft van de Nederlandse volwassenen heeft overgewicht. Obesitas wordt vaak gezien als een ongemak, maar is in feite een ziekte. Dat betekent dat er medische aandacht voor nodig is op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling. 

Waardoor ontstaat obesitas?

obesitas

Obesitas kan verschillende oorzaken hebben. Naast een positieve energiebalans (men krijgt meer energie binnen via voeding en drank dan dat er door beweging wordt verbruikt) kunnen ook stress, te weinig slaap, genetische aanleg of een eet- of onderliggende ziekte een oorzaak zijn voor het ontwikkelen van overgewicht. 

De gezondheidsrisico's variëren van een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaatziekten tot gewrichtsslijtage. Ook een verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk, slaapstoornissen, slaapapneu, artrose, (lage) rugpijn en overmatig transpireren kunnen (in)directe gevolgen zijn van obesitas.

Obesitas geeft in veel gevallen niet alleen lichamelijke ongemakken, maar ook praktische ongemakken. Zo ook bij de keuze van een matras. Niet alle verkrijgbare matrassen zijn geschikt voor mensen met obesitas

Een goed matras bij obesitas... 

...geeft de juiste lichaamsondersteuning en is geschikt voor de juiste gewichtsklasse.

MediActive matras bij obesitas

Het MediActive matras is geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 120 kg. Omdat er bij obesitas meerdere lichamelijke klachten op kunnen treden, is het van belang dat het lichaam de juiste ondersteuning krijgt en het lichaamsgewicht evenredig over het oppervlakte wordt verdeelt. De toplaag van Nasa traagschuim zorgt voor een drukvermindering, waardoor de druk spieren, gewrichten en pezen wordt verminderd en deze tijdens de nachtrust kunnen ontspannen. De open celstructuur van de koudschuim kern zorgt voor een optimale ventilatie van het matras. 

Wanneer u een lichaamsgewicht heeft boven de 120 kg (tot 150 kg) kunt u terecht bij onze zusteronderneming Energy+ voor een traagschuimmatras in stevige uitvoering. In het onderstaande filmpje verteld Jolanda van Gool (Energy+ slaper) over het Energy+ matras. 

matrassen 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen