Osteoporose

Osteoporose wordt ook wel botontkalking genoemd. Het is een vorm van reuma waarbij botten hun stevigheid verliezen bij het ouder worden. Een ieder van ons zal merken dat zijn of haar botten aan stevigheid verliezen naarmate de leeftijd stijgt. Echter is het slijtageproces een stuk heviger wanneer men last heeft van osteoporose. Deze reumatische aandoening komt veel voor bij mensen boven de 60 jaar.

Wat zijn de klachten bij osteoporose?

U merkt niet dat u botontkalking heeft, todat u een bot breekt. Hierna zult u klachten krijgen als pijn, uw houding verandert of  het bot verandert van stand. Mensen die deze vorm van reuma hebben, hebben last van osteoporose in de wervels, pols of heup. Bij osteoporose in de wervels zakken de wervels in (u wordt dan kleiner). Dit gebeurt vaak zonder dat men er last van heeft. Beweging bij osteoporose heeft een positieve invloed op de botopbouw, dit zorgt ervoor dat de botten en spieren steviger worden. 

Wat is goed matras bij osteoporose?

Een goed matras zorgt voor een hoog ligcomfort, en dient een piekbelasting van de schouders en de heupen te voorkomen. Het matras zorgt ervoor dat alle lichaamsdelen op een juiste wijze worden ondersteund. Daarbij moet de wervelkolom zoveel mogelijk ontlast worden door een anatomische lighouding. Op deze manier kunnen klachten van osteoporose verlicht worden. 

MediActive matras bij osteoporose

Het MediActive matras is een medisch matras dat uw ruggengraat en gewrichten in een natuurlijke positie laat rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens uw slaap. Het MediActive matras is gemaakt van traagschuim en bevat een toplaag met 7-zones. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en is voorzien van een ClimaBest Protector, deze zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het gebruik van een MediActive matras bij osteoporose zeer geschikt.

matrassen€ 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen