Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd aandoeningen aan pezen, spieren en gewrichten. In Nederland hebben bijna twee miljoen mensen te maken met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van een reumatische aandoening, zowel kinderen als volwassenen. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar, maar niet te genezen. Hierdoor leven veel mensen met reuma met dagelijkse pijn en kunnen ze zich minder goed bewegen. 

Reumatische aandoeningen

Wanneer u een reumatische aandoening heeft, is een goed matras van belang om uw lichaam tot rust te laten komen tijdens uw slaap. We beschrijven de meest voorkomende reumatische aandoeningen en waar u op kunt letten bij het kopen van een matras.

Houding en beweging bij reuma

Wanneer u lichamelijke klachten ervaart bij reuma is een goede houding erg belangrijk om het bewegen efficiënter en prettiger te laten verlopen. Ook kunnen de reumatische klachten verminderen met pijnstillers, matige beweging en rust. Vooral wanneer u rust, overdag en tijdens uw slaap, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan uw houding. 

Juiste matras bij reuma reuma

Wanneer u een reumatische aandoening heeft, is een goede ondersteuning van uw lichaam en verlichting van de gewrichten, spieren en pezen tijdens uw nachtrust gewenst. Er bestaat geen 'beste matras' voor mensen met reuma, omdat de keuze voor een matras erg persoonlijk is. Wel is het bij het kopen van een nieuw matras bij reuma verstandig om na te gaan welke klachten u bij uw huidige bed en matras heeft. Komen de klachten van het matras of van de bedbodem (lattenbodem of boxspring)?

Bij het kopen van een nieuw matras wanneer u reuma heeft kunt u letten op de volgende punten:

  • Ondersteuning: Wordt uw lichaam volledig ondersteund? Vormt het matras zich naar uw lichaam?
  • Ventilatie en vochtdoorlatendheid: Ventileert het matras voldoende? Hoeveel vocht neemt het matras op? 
  • Gebruiksgemak: Kunt u gemakkelijk draaien op het matras? Hoe hoog is het matras?

MediActive matras bij reuma

Het MediActive matras is een medisch matras welke uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke positie laten rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. Het MediActive matras is gemaakt van traagschuim en bevat een toplaag met 7-zones. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en is voorzien van de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het MediActive matras bij reuma zeer geschikt.

Proefslapen bij reuma

Omdat u tijdens het proefliggen niet genoeg tijd heeft om erachter te komen of uw spieren, gewrichten en pezen goed reageren op het matras, is het verstandig het matras thuis uit te proberen door te proefslapen, juist wanneer u reuma heeft. Omdat het doorgaans 10 dagen duurt voor uw lichaam gewend is aan een nieuw matras, kunt u bij MediActive 14 dagen gratis proefslapen

Review van een MediActive slaper met reuma over het matras

Een kwaliteitsproduct voor een zeer schappelijke prijs
 
Ik kan de medi-active matras van harte aanbevelen. In verband met reumaklachten en enkelklachten na een trauma, had ik enorm veel moeite om te slapen. Eerst een matras gekocht van een zeer bekend Nederlands merk, maar wat een teleurstelling was dat. Nu na amper twee weken op de nieuwe matras, slaap ik veel beter. Kom uitgerust uit mijn bed. Grootste voordeel is dat je geen enkel drukpunt ervaart. Mijn gevoelige ledematen ontwikkelen dus geen klachten en pijn. De matras vormt zich naar mijn lichaam en komt als ik ben opgestaan weer volledig in de originele vorm terug. En dat voor een prijs, die een derde is van die van dat koninklijke merk!!
 
 
Ejj van Vliet

matrassen 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen