Rugklachten

Iedereen heeft wel eens last van rugklachten. Sommige rugklachten zijn tijdelijk, maar het komt ook voor dat rugklachten chronisch zijn. Er zijn verschillende klachten en aandoeningen welke zorgen voor een pijnlijke rug. We beschrijven de meest voorkomende aandoeningen en waar u, wanneer u last heeft van rugklachten, op kunt letten bij het kopen van een matras.

Houding en beweging bij rugklachtenrugpijn

Veel rugklachten ontstaan door een verkeerde houding of een verkeerde beweging. Ook tijdens de slaap neemt men al snel een verkeerde houding aan, waardoor de klachten, die tijdens de slaap eigenlijk verlicht zouden moeten worden, tijdens de nachtrust toenemen. Ook wanneer men in een goede houding (op de zij) ligt bij het inslapen, draait men tijdens het slapen vaak nog in een verkeerde houding. Een verkeerde (slaap)houding kan, op zowel korte als lange termijn, rugklachten veroorzaken of  verergeren. Een goed matras ondersteund het lichaam op de juiste plaatsen en zorgt ervoor dat de wervelkolom in de correcte positie ligt, zodat deze minimaal wordt belast. 

Afhankelijk van de aard van de rugklachten kan beweging de klachten verminderen. Vooral bij mensen met een zittend beroep ontstaat rugpijn vaak door een verkeerde zithouding en het gebrek aan regelmatige beweging (veranderen van houding, kleine wandelingen tussen de werkzaamheden door). Doe bij het opstaan een paar lichte oefeningen om de rug soepeler te maken en let gedurende de dag op uw houding. 

Juiste matras bij rugklachten

Een goed matras is cruciaal bij rugklachten. Een goed matras kan de pijn en klachten verlichten, terwijl een slecht matras de pijn en klachten juist erger kan maken. Er bestaat geen 'beste matras' voor mensen met rugklachten, omdat de keuze voor een matras erg persoonlijk is. Wel is het verstandig om bij het kopen van een nieuw matras na te gaan welke klachten u bij uw huidige bed en matras heeft. Komen de klachten van het matras of van de bedbodem (lattenbodem of boxspring)?

Wanneer u rugklachten heeft, kunt u bij het kopen van een matras letten op de volgende punten:

  • Ondersteuning: Wordt het lichaam op de anatomisch correcte manier ondersteund? 
  • Drukverlagend: Verlaagt het matras de druk op de wervelkolom, tussenwervelschijven, zenuwen, spieren en pezen?
  • Comfort: Biedt het matras het door u gewenste comfort? 

MediActive matras bij rugklachten

Het MediActive matras is een medisch matras welke uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke, anatomisch correcte, positie laten rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. Het MediActive matras is gemaakt van traagschuim en bevat een toplaag met 7-zones. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en is voorzien van de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het MediActive matras bij rugklachten zeer geschikt.

Proefslapen bij rugklachten

Omdat u tijdens het proefliggen niet genoeg tijd heeft om erachter te komen of uw wervelkolom, tussenwervelschijven, het bekken en rugspieren op de juiste manier ondersteund worden, is het verstandig het matras thuis uit te proberen door te proefslapen, vooral wanneer u rugklachten heeft. Omdat het doorgaans 10 dagen duurt voor uw lichaam gewend is aan een nieuw matras, kunt u bij MediActive 14 dagen gratis proefslapen

Carlo Marx 54 jaar, heeft zijn hele leven in de horeca gewerkt en zijn lichaam is 'op':

matrassen 249,-

{

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen