Scoliose

Scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom, kortom; een kromme rug. De wervelkolom kan naar één kant kromgroeien, waardoor er een c-bocht ontstaat. In de meeste gevallen ontstaan er bij scoliose twee bochten (s-bocht) in de ruggengraat. Daarnaast draait bij scoliose de wervelkolom om haar as. Dit veroorzaakt gibbus: een bolling van de ribben op borsthoogte aan de rugzijde.

Wat is de oorzaak van scoliose?

Er zijn vier verschillende types scoliose, met elk een andere oorzaak; idiopathische scoliose (scoliose zonder bekende oorzaak), congenitale scoliose (aangeboren), neuromusculaire scoliose (krachteloosheid of verlamming van de zenuw, spieren of spiergroepen) en degeneratieve scoliose (slijtage van scoliose die al lang bestaat of een nieuw ontwikkelde scoliose op volwassen leeftijd).

Een goed matras bij scoliose...

...dient te zorgen voor een goede en correcte ondersteuning van de rug. Het is belangrijk dat de scoliose wordt gesteund en niet wordt afgedwongen. De bestaande kromming dient te worden gerespecteerd en optimaal ondersteund te worden. Hierdoor kunnen de tussenwervelschijven tijdens de nachtrust herstellen en kunnen ook de spieren beter ontspannen. 

MediActive matras bij scoliose

Het MediActive matras is een medisch matras welke uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke, anatomisch correcte, positie laten rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. Het MediActive matras is gemaakt van traagschuim en bevat een toplaag met 7-zones. Het matras is drukverlagend en temperatuurgevoelig en is voorzien van de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Deze eigenschappen maken het MediActive matras bij scoliose zeer geschikt.

matrassen€ 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen