Binnenvering matras

Het binnenvering matras is in het algemeen een eenvoudige matras. Het is de voorloper van het pocketvering matras. De prijs is meestal voordelig. Afhankelijk van de kwaliteit van de binnenvering, kan het binnenvering matras zwaar belast worden.

Opbouw van het binnenvering matras

binnenvering matrasHet binnenvering matras is meestal voorzien van een groot metalen verenpakket. De veren zijn door middel van een staaldraad met elkaar verbonden. De dikte van de staaldraad van de veren kan sterk variëren. Dit gegeven heeft een sterke invloed op de prijs en de levensduur van het binnenvering matras. 

Ligcomfort  en ventilatie

Het ligcomfort van het binnenvering matras wordt beïnvloed door de dikte van de veren. Hoe dikker de veer, hoe stugger het matras aanvoelt.

Het aantal veren per m2 heeft ook invloed op het ligcomfort. Wordt het aantal veren vergroot, dan zal de dikte van de staaldraad dunner moeten worden. Wordt de dikte van de staaldraad niet aangepast, dan zal het binnenvering matras steeds harder gaan aanvoelen.

De luchtcirculatie is bij het binnenvering matras uitstekend te noemen. De vochtregulatie kan daardoor optimaal plaatsvinden.

Zones en ondersteuning

Het binnenvering matras is niet in zones ingedeeld. Het ondersteunende vermogen is daardoor beperkt. De bovenkant en de onderkant van het binnenvering matras wordt voorzien van een afdeklaag. Deze laag dient in het algemeen om het comfort te verhogen. Voor deze comfortlaag kunnen diverse materialen worden ingezet, zoals schuim, jute en paardenhaar.

Geschiktheid (verstelbare) bedbodem

Het binnenvering matraskan niet op een verstelbare bedbodem worden geplaatst.

matrassen 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen