Pocketvering matras

Het grote voordeel van een pocketvering matras is dat de ondersteuning van het lichaam het beste kan worden geregeld. Het pocketvering matras kenmerkt zich door een kern die is opgebouwd uit individueel verpakte stalen veren. Deze veren zitten in hoesjes verpakt, die aan elkaar zijn gelijmd. Deze productiewijze maakt het mogelijk dat de veren individueel, dus los van elkaar, kunnen bewegen.

Indeling in zones

Het pocketvering matras is meestal ingedeeld in 5 of 7 zones. Deze zones zijn ingericht op basis van de opbouw van het menselijk lichaam. Elke zone kent een eigen hardheid. De pocketvering kan daarbij variren in dikte, van 1,6 mm tot 2,2 mm. Ook kan de hoogte van de pocketveer en het aantal pocketveren per m2 verschillen. Een standaard pocketvering matras bevat 240 veren per matras. Dit aantal kan oplopen tot wel 1000 veren per matras. Tevens kunnen er pocketveren ingezet worden met verschillende slagen per veer, van een 5 slags tot een 7 slags veer.

Ventilatie en comfort

Het pocketvering matras biedt een optimale luchtcirculatie. Het afgescheiden lichaamsvocht wordt snel en efficint afgevoerd.

De variatie onder pocketvering matrassen is dus groot. Het ligcomfort kan daarbij variren van matig tot heel hoog. Het ligcomfort is mede afhankelijk van het materiaal van de drukverdeler.

Levensduur 

Voor de levensduur van het pocketvering matras is de kwaliteit van het gebruikte staal van doorslaggevend belang. Tegenwoordig zijn er pocketvering matrassen op de markt waarvan het staal elektrothermisch is gehard. Deze pocketveren bieden een aanmerkelijk langere levensduur.

Geschiktheid (verstelbare) bedbodem

Of het pocketvering matras geschikt is voor een verstelbare bedbodem is afhankelijk van de opbouw van de pocketvering kern en de toegepaste materialen. Daarnaast past niet elke pocketvering matras op elke willekeurige lattenbodem. U dient er op toe te zien dat het aantal latten van de bodem voldoende is om de pocketveren te ondersteunen.

matrassen 249,-

 

Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen