Polyether matras

Een polyether matras is opgebouwd uit synthetisch schuimmateriaal, zogenaamd polyuretaanschuim. Bij het productieproces worden verschillende soorten oliën bij elkaar gemengd. Hierdoor ontstaat een schuim dat veelal in de meubelindustrie wordt ingezet. Matrassen worden vaak van een polyether schuimkern voorzien. De ligeigenschappen van dit schuim zijn niet altijd goed te noemen.

Ventilatie en comfort

polyether matras - polyetherschuim matras

Het materiaal van het polyether matras heeft een gesloten cel structuur. De vochtdoorlating is redelijk te noemen, maar zeker niet goed. Door het polyether schuim verder te veredelen, kan een open celstructuur worden gerealiseerd. Met alle voordelen voor het ligcomfort en het vochtregulerende en ventilerende vermogen van dien.

Het polyether matras wordt gekenmerkt door een stugge ligging. De conformiteit (het vermogen van het matras zich aan de slaper aan te passen) is in het algemeen niet bijzonder goed.

Vaak is de bovenkant van het polyether matras van een profilering voorzien. Deze profilering heeft een positief effect op het ligcomfort en de buigzaamheid van het matras.

Dichtheid

Het polyether schuim kan sterk in dichtheid variren. De dichtheid van het polyether matras is van grote invloed op de levensduur. Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe langer het matras meegaat. De dichtheid heeft ook grote invloed op de prijs van het polyether matras. Hoe hoger de dichtheid, hoe duurder het matras. Toch behoren polyether matrassen tot de goedkopere matrassensoorten.

Kuilvorming en hardheid

Het polyether matras vertoont eerder de neiging tot kuilvorming. Bij mechanische duurtesten is gebleken dat het schuim snel aan volume en hardheid verliest. De mate van volumeverlies is afhankelijk van de dichtheid van het schuim.

Onafhankelijk van de dichtheid kan het polyether matras in verschillende hardheden worden geleverd. Van redelijk soepel tot heel stug.

Geschikheid (verstelbare)bedbodem

Sommige polyether matrassen zijn geschikt om op een verstelbare bedbodem te plaatsen. Maar zeker niet elke polyether matras is voor een dergelijke bodem geschikt. Laat u op dit punt dus goed voorlichten.

matrassen 249,-

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen