Traagschuim matras

Het traagschuim matras heeft het slaapadvies volledig veranderd. Tot voor kort werden nog vaak stevige tot zelfs harde matrassen geadviseerd. Maar de komst van het traagschuim matras heeft hier verandering in gebracht. Door de drukverlagende eigenschappen van het traagschuim matras is een doorbraak gerealiseerd.

Opbouw van het traagschuim matras

traagschuim matrasHet traagschuim matras bestaat uit schuim met een traag geheugen (slow foam of traagfoam). Dit schuim probeert bij belasting niet direct naar de oorspronkelijke vorm terug te keren. Hierdoor wordt een aanzienlijke drukvermindering op het lichaam verkregen.

Het lichaamsgewicht wordt volledig verdeeld over het ligoppervlakte. Drukpunten worden hierdoor tot een minimum beperkt. Deze eigenschap van het materiaal heeft er voor gezorgd dat het traagschuim matras in ziekenhuizen en verpleegklinieken op grote schaal wordt ingezet.

Effect van traagschuim 

Het effect van het traagschuim matras is te vergelijken met het gaan zitten op een ballon gevuld met zand: het zand zal zich herverdelen en een nieuwe vorm aannemen.

Klassieke schuimsoorten zoals polyether en koudschuim, maar ook pocketvering en binnenvering matraskernen, willen bij belasting wel hun oorspronkelijke vorm terug aannemen. Hierdoor ontstaat tegendruk, die feitelijk vermeden moet worden.

Temperatuurgevoeligheid en drukverdeling

Temperatuurgevoeligheid is eveneens een belangrijk kenmerk van het traagschuim matras. Door de lichaamstemperatuur van de slaper wordt de oppervlakkige laag van het schuim soepeler en zachter dan de diepere ondersteunende lagen. De fysiologische lighouding blijft bewaard (het bekken zakt niet dieper weg), met een betere drukverdeling over het volledige lichaam tot gevolg.

Samengevat zorgt het traagschuim matras er voor dat u in uw natuurlijke lichaamshouding correct wordt ondersteund. Bloedvaten en zenuwbanen worden niet afgekneld. Met als gevolg dat u tijdens uw slaap nog nauwelijks beweegt. U slaapt hierdoor dieper en rustiger.

MediActive matras 

Het MediActive matras heeft een 7cm traagschuim toplaag. Deze toplaag is in 7 zones verdeeld. Hierdoor is de drukverdeling optimaal en ligt u altijd in de correcte lichaamshouding op het matras. Voor meer informatie over het MediActive matras kijkt u op de matras pagina. 

matrassen 249,-

 

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen