Traagschuim matras
MediActive matras
 • Energy+ NASA traagschuim matras
 • ClimaBest matras Protector
 • ClimaBest matras Protector
 • MediActive animatie
 • Energy+ NASA traagschuim matras
 • 360 graden weergave
Bestellen

Bekijk de video over het MediActive matras

 
 
 

Meer informatie over het MediActive matras

Ongekend ligcomfort

 • Uitstekend slapen
 • Gezond weer opstaan
 • Verlicht en voorkomt rugpijn

Uitstekend slapen

Het MediActive matras laat uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke positie rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. De drukverlagende en temperatuurgevoelige eigenschappen van het in 7-zones geprofileerde traagschuim staan hiervoor garant. De unieke technologie van de ClimaBest Protector zorgt bovendien voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. U kunt dus genieten van een ongestoorde nachtrust.

Gezond weer opstaan

medisch drukverlagend matras

Een verkeerde slaaphouding kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals pijn in de nek en schouders, pijn in de lage rug en algemene stijfheid. De producten van MediActive leveren een aanmerkelijke bijdrage om decubitus, pijn in de lage rug en andere veel voorkomende lichamelijke problemen te voorkomen of te verlichten.

 • 1. Hoofdpijn. Een verkeerde slaaphouding kan tot spanning in de nekspieren leiden. Met hoofdpijn als gevolg.
 • 2. Nekpijn. Wanneer de slaaphouding niet goed is, kan het steunweefsel van de nek (kapsels en banden) gedurende langere tijd op spanning komen te staan. Het resultaat is dan bijna altijd pijn in de nek
 • 3. Pijn in de schouders. Een slechte slaaphouding veroorzaakt vaak spanning in de rug- en schouderspieren.
 • 4. Slapende en tintelende armen. Deze situatie kan ontstaan wanneer de bloedcirculatie niet ongestoord kan plaatsvinden en de zenuwbanen worden belast tijdens de slaap.
 • 5. Rugpijn en stijfheid. Wanneer de ruggengraat in een onnatuurlijke houding ligt, kan dit tot pijn in de lage rug en tot stijfheidklachten leiden.
 • 6. Pijn in de heupen. Een (te) harde matras kan tot pijnlijke heupen en gewrichtsontstekingen leiden
 • 7. Vermoeide en pijnlijke benen. De klacht van vermoeide en pijnlijke benen vindt zijn oorzaak vaak in aderproblemen. Een drukverlagende matras kan verlichting in deze situatie brengen.
 • 8. Knieën. Pijnlijke kniegewrichten kunnen nog gevoeliger worden bij aanraking met een conventionele matras.
 • 9. Kuiten: Opgezwollen kuiten kunnen baat hebben bij een drukverlagend matras.

Lees meer over de perfecte ondersteuning, optimale vochtverwerking, anti-allergische eigenschappen en de medische kwaliteit met UltraComfort van het MediActive matras.

 

 
Rugpijn kan zorgen voor een slechte nachtrust. Door de pijn in uw rug is uw normale slaappositie niet meer zo comfortabel. Het drukverlagende MediActive matras stelt zich volledig op uw lichaamshouding in waardoor de rug ontlast wordt en de rugpijn minimaal is.Peter Trompert - MediActive Product Expert & Algemeen Directeur
 
 

Perfecte lichaamsondersteuning

Een goed matras moet uw lichaam in alle houdingen correct ondersteunen. Het MediActive matras voorziet hierin.
 • Ondersteuning natuurlijke lichaamshouding
 • Spier en gewrichtsontspanning
 • Drukreducerend effect

Natuurlijke lichaamshouding

Voor een juiste ondersteuning van het lichaam speelt de conformiteit van het matras een doorslaggevende rol. Bij het MediActive matras wordt elk lichaamsdeel precies voldoende ondersteund. Geen enkel deel wordt overbelast of juist te weinig ondersteund. Om drukpunten op het lichaam te voorkomen wordt in de zorgsector gekozen voor een superzacht traagschuim. Bij de samenstelling van MediActive matras is dit uitgangspunt gevolgd.

opbouw mediactive matrasUnieke matrasopbouw

Het MediActive traagschuim is in 7-zones ingedeeld. Hierdoor is het matras optimaal afgestemd op de opbouw van het lichaam. De dikte van het traagschuim is een belangrijke eigenschap met betrekking tot de drukverdelende eigenschappen. Voor het MediActive matras is gekozen voor 7 cms hoog traagschuim. Dit schuim is gelamineerd op een 16 cms hoge onderlaag van HR (high resilience) veerkrachtig koudschuim. Omwille van het intensief gebruik van matrassen in de zorgsector wordt een densiteit (soortelijk gewicht) beneden 40 kg/m3 niet aangewend. Het traagschuim van het MediActive matras voorziet in een densiteit van 50 kg/m3. De opbouw van het matras alsmede de toegepaste materialen staan garant voor een optimale lichaamsondersteuning en minimale tegendruk.

Spier- en gewrichtsontspanning

De ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door de 7-zone toplaag in het matras, zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten ontspannen zijn. Hierdoor kunnen zij tijdens de slaap optimaal herstellen.

Drukreducerend effect

Uw lichaam moet zich tijdens de slaap kunnen blijven bewegen. Dit komt uw bloedcirculatie, wervelkolom, huid en gewrichten ten goede. 

Drukverdeling zonder Boxspring365 matrasDrukverdeling zonder MediActive matras
Op de oranje plekken is duidelijk te zien waar de drukpunten zich bevinden op het menselijk lichaam bij het plaatsnemen op een standaard matras.

Drukverdeling met Boxspring365 matrasDrukverdeling met MediActive matras 
Er zijn geen oranje plekken meer zichtbaar. De druk is veel beter verdeeld. Hierdoor is er een betere doorbloeding en draagt het bij aan een diepere slaap. Zo ervaart u het beste van Vifit traagschuim.

Maximale vochtverwerking & 100% Anti-Allergisch

Adaptive
Gezond slapen doet u pas op het juiste matras. Verkoelend en fris slapen spelen hierin een belangrijke rol. Het MediActive matras zorgt hiervoor, dankzij de unieke Adaptive technologie. 
 • Maximale vochtverwerking
 • Reguleert warmte
 • Altijd verkoelend slapen

Vochtverwerking & Warmteregulatie

U verliest gemiddeld per nacht een vol glas water aan lichaamsvocht. Uw matras dient dit vocht snel en goed te verwerken. Het MediActive matras kan worden uitgerust met de ClimaBest Protector deze bevat de unieke Adaptive® technologie. Deze gepatenteerde technologie zorgt voor een optimale vochtafvoer en warmteregulatie. Deze baanbrekende technologie versnelt de afvoer van het lichaamsvocht en verzorgt de afkoeling van de slaapomgeving. Hierdoor is vochtvrij en verkoelend slapen een feit.

Bekijk de video over de Adaptive technologie

Anti-allergisch matras

 • 100% Anti-allergisch
Van de huisstofmijt zelf heeft u niets te vrezen. Hoewel het voor u misschien een angstaanjagende gedachte is, maar op een beetje matras leven toch al gauw 1 miljoen huisstofmijten. Schadelijk voor uw gezondheid zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze uitwerpselen liggen aan de basis van de huisstofmijtallergie.
Purotex

De matrassen van MediActive in combinatie met de ClimaBest Protector vormen gezamenlijk een front tegen huisstofmijt allergie. De  ClimaBest Protector is een allergeendichte losse matrashoes behandelt met Purotex®. Deze hoes vervangt wel uw eventuele molton deken maar niet uw hoeslaken. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras verwijdert.  Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de ClimaBest Protector verlaten.

Bekijk de video over de Purotex technologie

Drukpunt verlagend & Decubitus voorkomen

Het MediActive matras is oorspronkelijk ontwikkeld voor patiënten met doorligwonden. Maar vandaag de dag wordt het matras vanwege haar uitstekende drukverlagende en ligeigenschappen door een veel breder publiek omarmd. Voor een thuiszorg situatie van decubitus 1 en 2 is het matras uitermate geschikt. Het MediActive matras reduceert de druk op het lichaam aanmerkelijk in vergelijking met niet-drukverlagende matrassen. Het medische traagschuim zorgt namelijk voor een grote spreiding van het drukoppervlakte. Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen slaapt u rustiger en dieper. Alvorens het MediActive matras aan te schaffen voor een situatie decubitus 1 en 2 adviseren wij u om uw behandelend arts te raadplegen.
 • Verlaagt drukpunten
 • Voorkom decubitus

Wanneer een langdurige druk op dezelfde plek op uw lichaam wordt uitgeoefend, kan decubitus (doorligwonden) ontstaan. Afhankelijk van de vorm, kunnen de wonden zeer pijnlijk en moeilijk te genezen zijn. Het is daarom zaak decubitus voor te zijn. Een statisch drukreducerend matras zoals MediActive kan als hulpmiddel ter voorkoming van decibitus uitstekend dienst doen. De drukverdeling van dit matras is reëel maar dient in combinatie te worden toegepast met wisselhoudingen om tot het gewenste resultaat te komen. Dreigt een situatie van decubitus dan is het verstandig in overleg met de huisarts een preventieplan op te stellen. Van dit plan kan het MediActive matras onderdeel uitmaken.

Indien u veel in bed ligt of langdurig op een stoel zit loopt u al het risico decubitus te krijgen. De kans op decubitus neemt toe als door ziekte of een handicap de zenuwen niet meer, of niet meer voldoende, reageren op pijnprikkels.

Door de langdurige druk die op het lichaam wordt uitgeoefend, beschadigt namelijk de huid en het weefsel daaronder. De huid kan hierdoor rood worden (een lichte vorm van decubitus) of er kunnen ernstige wonden ontstaan (een serieuze vorm van decubitus). Bekijk ook onze 7 gouden regels voor het voorkomen van decubitus.

Erkende deskundigen over het medisch traagschuim matras & decubitus

 
Een polyethyleen-urethaan (traagschuim) matras reduceert de gemiddelde en de maximale druk significant in vergelijk met een klassieke (ziekenhuis) matras. Het gemiddelde drukoppervlak bij proefpersonen op een traagschuim matras is significant hoger dan op een klassieke (ziekenhuis) matras. Een traagschuim matras heeft een drukreducerend effect van 20 tot 30% in vergelijking met een standaard (ziekenhuis) matras. Bij patiënten die risico lopen op decubitus (doorligwonden) kan een traagschuim matras een belangrijke bijdrage leveren tot de preventie van decubitus.Wijlen Prof. Dr. T. Defloor - Was verbonden aan de afdeling verpleegwetenschappen van de Universiteit Gent
 
 
dokter matras

Extra Optie: BlueFlex UltraComfort Traagschuim

Het MediActive matras is optioneel uit te rusten met BlueFlex traagschuim UltraComfort. Dit met geldeeltjes geïnjecteerde traagschuim (50 kgs per m3) voegt de volgende voordelen toe:

 • Superieure drukverlaging. Zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning.
 • Ideale slaaptemperatuur. Verkoelend in de zomer, behaaglijk warm in de winter.
 • Maximaal ademend vermogen. Optimale luchtcirculatie.
 • Optimale afvoer van lichaamswarmte. Leidt tot een diepere slaap. 

Voor een geringe meerprijs, € 49,95 voor een 1-persoonsmatras en € 99,90 voor een 2-persoonsmatras, wordt de toplaag van het Vifit traagschuim matras  van de standaard matraskern vervangen door het unieke BlueFlex UltraComfort traagschuim (ultracomfort visco-elastisch polyethyleen-urethaan). Dit schuim is momenteel de beste oplossing voor drukverlagende anti-decubitus matrassen

 
  SG50
BlueFlex
UltraComfort
SG50
Vifit Traagschuim
A-kwaliteit traagschuim
met open celstructuur
Vinkje Vinkje
Past zich volledig aan de vorm
van het lichaam aan
Vinkje Vinkje
Uitstekende drukverlagende
eigenschappen
Plusje Plusje Plusje Plusje Plusje
Optimale ventilatie Plusje Plusje Plusje Plusje
Optimale
temperatuurregulatie
Plusje Plusje Plusje Plusje
 

 
 

Onze actieprijzen zijn geldig tot 28-02-2019

Naar de prijslijst U heeft nog
 
de tijd.
 
 

Specificaties MediActive matras

 • Matrashoogte: 23 centimeter, inclusief DreamLoft matrashoes 
 • Opbouw: 3-lagen-technologie samengesteld uit traagschuim en HR koudschuim voorzien van een tricot
 • Indeling traagschuim toplaag: 7-zones gecontourd in traagschuim
 • Traagschuim: Vifit Traagschuim, 7 cm hoog, geschuimde A-kwaliteitopen celstructuur, soortelijk gewicht soft (SG 50). Als optie en tegen meerprijs verkrijgbaar medisch gekwalificeerd UltraComfort traagschuim
 • HR Koudschuim: Ca. 16 centimeter hoog medium SG 55. Geschuimde A-kwaliteit met open celstructuur
 • Matrashoes: Luxe afritsbare DreamLoft matrashoes. Aan de onderzijde voorzien van matrasbeschermend non-woven. Wasbaar tot 60 graden Celsius
 • Rits: Rondom genaaid aan onderkant matrashoes
 • Bedbodem: Geschikt voor elk type bedbodem.
 • Maximale belasting (in kg):  Het matras is geschikt voor personen tot 120 kilogram. Voor personen boven de 120 kilogram is binnen het assortiment van Living Comfort ook een oplossing middels de stevige variant van het Energy+ matras. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice
 • Gewicht: Het MediActive matras weegt ongeveer 21 kilo
 • Matrasverpakking: AllProtect matrasverpakking
 • Garantie: 10 jaar volledig, dus geen afschrijving
 • Levensduur: Bij normaal gebruik en onderhoud ten minste 10 jaar
 • Was- en droogvoorschrift: Middels de rits is de hoes afneembaar en wasbaar tot 60 graden Celsius. Niet geschikt voor de droger

Meer weten over de opbouw van het MediActive matras? Bekijk de animatiefilm of de 360 graden animatie.

Specificaties ClimaBest Protector

 • Allergeenvrije matrashoes: Gemaakt van ademend, zacht en soepel polyester
 • Purotex: 100% werking tegen huisstofmijt allergie
 • Adaptive: Optimale vochtverwerking, perfecte ventilatie en een schoon matras
 • Dekkende hoes: Optimale matrasbescherming
 • Wasvoorschrift: Wasbaar tot 40 graden Celsius

Meer weten? Bekijk de ClimaBest Protector pagina

 
 

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!

Het uitzoeken van een nieuw matras roept veel vragen op. Bij het matrassen vergelijken komen veel vragen naar voren. Is er een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat vinden anderen van het matras en kan ik het matras uitproberen?

 
  mediactive logo klein vergelijktabel Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion II
Medisch Matras
Testmogelijkheid
thuis
14 dagen vrijblijvend uitproberen
+ 12 maanden gratis omruilgarantie
Bij verschillende
dealers van Tempur
bestaat deze
mogelijkheid. Tijdelijk 365 dagen omruilgarantie.
Tot 90 dagen
omruilgarantie
14 dagen vrijblijvend uitproberen op matras, lattenbodems en kussens. Dan pas definitief beslissen
Prijs per matras
o.b.v. 80x200 cm
Actieprijs €  349,-
Geldig t/m 28-02-2019
Adviesprijs
€ 1.548
Adviesprijs
€ 1.449
Adviesprijs
€ 589
Consumenten
beoordelingen Trustpilot
0,0
0 beoordelingen
Nee Nee Nee
Levertijd Vandaag voor 12 uur besteld.
Morgen in huis
6 tot 8 Weken 6 tot 8 Weken 4 tot 15 werkdagen
Bezorg- en/of
ophaalkosten
Wij bezorgen het matras gratis. Mocht het nodig zijn, dan halen we het matras ook gratis weer bij u op.  Dit verschilt per dealer van Tempur Nee, geen
bezorgkosten
Nee, geen
bezorgkosten
Moment van Betaling
Achteraf betalen, als u
besluit de bestelling na 14 dagen vrijblijvend uitproberen te behouden.
Bij aflevering Bij aflevering Achteraf betalen, als u besluit de bestelling te behouden
Garantie 10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving, Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie. 10 jaar op de kern,
waarvan 5 jaar
volledig en 5 jaar
afbouwend, 3 jaar
volledig op de hoes
5 jaar volledige garantie zonder afschrijving
Hoogte matras 23 cm 22 cm 18 cm 19 cm
Matraskern 7 cm hoog hoogwaardig visco elastisch schuim in 7-zones gecontourd, gemonteerd op 16 cm hoog koudschuim  Toplaag van 5 cm TCMschuim + ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm duurzame en ondersteunende ker 8 cms hoog hoogwaardig visco elastisch schuim gemonteerd op 10 cms hoog HR-schuim    7 cms hoog hoogwaardig visco elastisch schuim gemonteerd op 12 cms hoog koudschuim basis
Anti-allergisch Ja,
Anti-allergisch matras
door optie ClimaBest Protector (+€79)
De Tempur-hoezen
zijn behandeld tegen
huismijt en zijn
hypoallergeen
Nee Ja, extra te bestellen overtrek € 49,-
Vochtregulatie en
ventilatiesysteem
Adaptive technologie & ProActive Hygiëne Tempur Climate Material M Line soft en fresh
systeem
nee 
Land van herkomst Nederland Nederland  Nederland  Nederland
Lid van belangen
organisatie
Nee Nee Thuiswinkel waarborg
Officieel kwaliteit
keurmerk
TNO Productlabel en
Oekotex 100
(milieuwaarborg)
US Space foundation
Oekotex 100
(matrashoes) en LGA
(traagschuim)
Geen Oekotex 100 (milieuwaarborg)
 
 
 
 

Recente beoordeling over het MediActive matras op Trustpilot.

 
 
 

Uw vragen en antwoorden

Heeft u nog vragen over onze producten waarop u geen antwoord heeft gekregen? Bekijk ook eens de veelgestelde vragen pagina. Nog niet gevonden? Stel dan uw vraag aan één van onze productexperts. Voor vragen over uw bestelling kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Stel hier uw vraag

 • Geertje Brandsma

  Geertje Brandsma
  LEEUWARDEN

  Op 30 november 2017 stelde Geertje Brandsma de vraag:

  "Zijn die matrassen in Leeuwarden te koop"
  • Jorien Joldersma
   Productexpert

   Geachte mevrouw Brandsma,

   Bedankt voor uw bericht. Het MediActive matras is te bezichtigen in onze showroom in Leeuwarden. U kunt hier uiteraard terecht voor advies en proefliggen. Wij hebben geen matrassen op voorraad in onze showrooms, maar u kunt, als het matras bevalt en u wilt proefslapen, het MediActive matras in de showroom bestellen. Mijn collega Maaike helpt u daar graag bij.

   Ik hoop u bij deze voldoende te hebben ge´nformeerd. Mocht u nog vragen hebben, stel deze dan gerust!

   Met vriendelijke groet,

   Jorien Joldersma
   LivingComfort

   Antwoord gegeven op 30 november 2017

>> Naar alle gestelde vragen en antwoorden

 
 

gratis proefslapenMediActive actieprijzen geldig t/m 28-02-2019

De actieprijzen tot wel €400,- korting zijn geldig tot 28-02-2019. Mede dankzij het internet zijn wij in staat een webwinkel korting tot wel 60% aan te bieden. Ons advies is om hierbij uw slaapklimaat te perfectioneren door te kiezen voor de ClimaBest Protector (v.a.€79,-)
Afmeting in CM  MediActive matras
Alleen deze maand actieprijs
Vergelijkbare winkelwaarde  Actieprijs t/m 28-02-2019
Mis het niet!
70 x 190 van €449 voor € 249,- € 1269,- bestellen
70 x 200 van €499 voor € 299,- € 1289,- bestellen
70 x 210 van €529 voor € 329,- € 1339,- bestellen
80 x 200 van €549 voor € 349,- € 1339,- bestellen
80 x 210 van €589 voor € 389,- € 1359,- bestellen
80 x 220 van €629 voor € 429,- € 1379,- bestellen
90 x 200 van €579 voor € 379,- € 1389,- bestellen
90 x 210 van €619 voor € 419,-  € 1489,- bestellen
90 x 220 van €659 voor € 459,- € 1589,- bestellen
100 x 200 van €609 voor € 409,- € 1539,- bestellen
100 x 210 van €649 voor € 449,- € 1589,- bestellen
100 x 220 van €689 voor € 489,- € 1639,- bestellen
120 x 200 van €899 voor € 499,- € 2379,- bestellen
140 x 200 van €999 voor € 599,- € 2478,- bestellen
160 x 200 van €1099 voor € 699,- € 2679,- bestellen
160 x 210 van €1179 voor € 779,- € 2778,- bestellen
180 x 200 van €1159 voor € 759,- € 2778,- bestellen
180 x 210 van €1239 voor € 839,- € 2978,- bestellen

* De genoemde prijzen zijn geldig per 1 januari 2015 (België) en 1 januari 2016 (Nederland), in Euro's incl. bezorgkosten. Vanaf deze datums wordt de btw volledig door Blommesteyn Investments B.V. voor haar rekening genomen. Door het LivingComfort zorg- en actieplan koopt u btw vrij. 
* Vooralsnog leveren wij geen andere maten dan hetgeen bovenstaand vermeld

 
ClimaBest Protector
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
MediActive Matrassen